خبرگزاری مهر، گروه استانها: به سمت پذیرش بیمارستان میرود و میخواهد تا نوبتی را برای سونوگرافی برایش در نظر بگیرند اما با این جمله که پذیرش تکمیل است روبرو میشود.
برای چند روز آینده نوبت میخواهد اما بازهم مأیوس میشود زیرا در بیمارستان مصطفی خمینی طبس تنها یک سونوگراف وجود دارد که روزانه تعداد محدودی را میتواند ویزیت کند و با وجود جمعیت بالای این شهرستان نوبت دهی به صورت روزانه انجام میشود که آن هم به سختی صورت میگیرد.
مرادی، خانم بارداری است که به دلیل کمبود سونوگراف در شهرستان طبس مجبور است تا برای تکمیل مراحل درمانی به استانهای همجوار بیرجند و یزد مراجعه کند که همین امر مشکلات و خطرات زیادی را برای دوران بارداری او ایجاد کرده است.
وی میگوید: به دلیل نبود سونوگراف در سال گذشته در طبس به دلیل یک بیماری زنان که نتوانستند تشخیص دهند دچار مشکلات زیادی شدم و هزینههای زیادی را برای بارداری پرداخت کردم و الان هم با توجه به شرایط خاصی که در دوران بارداری دارم و به دلیل کمبود سونوگراف مجبور هستم تا به یزد و بیرجند مراجعه کنم.
این شهروند طبسی که به دلیل وضعیت بارداری پرخطر که دکتر تشخیص داده است امکان رفت و آمد در جادهها برایش مقدور نیست، با گلایه ادامه میدهد: به غیر از هزینههای جانبی برای انجام سونوگرافی در شهرستانهای همجوار خطرات راهها هم برایمان دردسر ساز شده است.
مرادی که هنوز در ماههای اول بارداری است، میگوید: سونوگرافیهای اولیه بارداری زیاد تخصصی نیست و زمان زیادی را لازم ندارد اما به دلیل وضعیتی که بعد از بیماری در بارداری دارم نیاز است تا از طریق سونوگرافی وضعیت جنین کنترل شود اما به دلیل ازدحام بیماران و کمبود سونوگراف مجبور هستم تا بیشتر مواقع به یزد و بیرجند مراجعه کنم.
فرصتهایی که با وعدهها میسوزد
او ماه پنجم بارداری را طی میکند و برای سونوگرافی آنومالی جنین دچار مشکل شده است. باید به یزد و یا بیرجند برود، شهرستانهایی که هر کدام مسافتی حدود ۴۰۰ کیلومتر تا طبس فاصله دارند.
نشستن در خودرو و طی کردن این مسیر برایش سخت است اما مجبور است تا برای تکمیل دوره درمان جنین و اطلاع از سلامتی آن این سختیها را تحمل کند اما از مسئولان گلایه مند است.
این خانم ۳۵ ساله میگوید: مشکل کمبود سونوگراف و یا در برخی مواقع طی یک سال گذشته نبود سونوگراف در طبس مشکلات زیادی را برای شهروندان این شهرستان ایجاد کرده است.
وی که قبل از بارداری خود برای درمان مادر بیمارش که دچار عفونت دستگاه گوارش شده بود با مشکلات نبود سونوگراف در شهرستان به خوبی آشنا است، ادامه میدهد: متأسفانه شهرستان طبس وضعیت مناسبی در حوزه بهداشت و درمان ندارد و کمبودها به خوبی قابل لمس است اما وضعیت نبود سونوگراف در طبس طی یک سال گذشته واقعاً برای عده زیادی از مردم مشکل ساز شده است.
وی با گلایه از اینکه طی یک سال گذشته مسئولان استانی و شهرستانی هیچکدام کمبود و نبود سونوگراف را قبول نداشتند، تصریح میکند: بعد از رفتن متخصص سونوگرافی به دلیل زایمان سونوگرافی توسط یک آقا انجام میشد که خیلی از خانوادهها تمایلی برای انجام دادن سونوگرافی توسط پزشک مرد را نداشتند و ضمن اینکه برخی از سونوگرافیهای بیماری زنان قابل انجام برای این نیروی آقا نبود اما مسئولان این موضوع را درک نمیکردند و در مقابل نبود سونوگراف در طبس موضع میگرفتند.
وی از وعدههای یک سال گذشته به مردم طبس هم گلایه میکند و میگوید: هر ماه وعده تخصیص نیرو را به ماه بعد به مردم میدادند اما دریغ از اینکه نیرویی جایگزین شود و با وجود یک نیروی سونوگراف در بیمارستان اما با توجه به جمعیت شهرستان و مهمان پذیر بودن تنها یک نیرو پاسخگوی نیاز شهروندان نیست.
وی به مشکلاتی که برای برخی از همشهریانش از نبود سونوگرافی به وجود آمده است، اشاره میکند و میگوید: به دلیل کمبود و یا در برخی موارد نبود سونوگراف در طبس و عدم مراجعه برخی از بیماران به دلیل مشکلاتی به دیگر شهرستانها فرصتهای تشخیص به موقع بیماری از بین رفته و مشکلات زیادی برای مردم ایجاد شده است.
دو سونوگراف سهم طبس
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر در رابطه با کمبود سونوگراف در طبس، گفت: بر اساس آنچه که دانشگاه علوم پزشکی برنامهریزی را انجام داده است هم اکنون باید دو سونوگراف در طبس فعال باشند.
محمد اسماعیلی افزود: متخصص سونوگرافی طبس مرخصی زایمان رفته است که هم اکنون به دلیل درخواستهای مردمی از این متخصص درخواست شده تا زودتر از موعد اتمام مرخصی شروع به کار کنند که در صورت بازگشت زودتر از موعد امتیازات خاصی برای این پزشک در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه پزشک متخصص بومی شهرستان و متعهد خدمت در طبس میباشد، ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی به دلیل آنی شرایط این نیرو را نمیتواند به شهرستانهای دیگر اعزام کند و تعهد این نیرو برای شهرستان تعریف شده است.
اسماعیلی از تخصیص دو سونوگراف در سهمیه امسال به شهرستان طبس خبر داد و افزود: با تخصصی این دو نیرو به طبس بیماران از حضور سه متخصص سونوگرافی برخوردار میشوند
به گفته وی یک نیرو در ابتدا قبول کرده است که برای خدمت به طبس برود اما بعد از آن به دلیل برخی از مشکلات نتوانسته در محل خدمت حاضر شود که در صورتی که اعلام کند که نمیتواند در شهرستان حاضر شود نیروی دیگری را جایگزین میکنیم.
اسماعیلی در مورد زمانهایی که در طبس سونوگراف وجود نداشته است، گفت: یک پزشک رزیدنت سال چهارم به صورت پراکنده در زمان نبود پزشک سونوگرافی بیماران را انجام داده است و در همان زمان نیروی سونوگراف مردی هم به صورت دائم در طبس مستقر بود اما مردم بازهم ناراضی بودند.
پزشک سوم قطعی نشده است
رئیس شبکه بهداشت و درمان طبس هم در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد رفع مشکل سونوگراف با توجه به تخصیص دو نیرو به این شهرستان، گفت: در حال حاضر یکی از نیروها استعلاجی زایمان رفته و پزشک دیگر که از قبل سونوگراف طبس بوده است قرار است تا پایان ماه شروع به فعالیت کند.
عباس زمانی با بیان اینکه پزشک سوم قطعی نشده است، افزود: در حال حاضر سونوگرافی بیماران روزانه در بیمارستان طبس توسط پزشک جانشین در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون روزانه ۵۰ بیمار توسط سونوگراف در بیمارستان ویزیت میشوند، خاطر نشان کرد: تعدادی از شهروندان هم به دلیل نبود نوبت روزانه ویزیت نمیشوند و به حداقل دو نیرو برای خدمات دهی به تمام شهروندان نیاز داریم.
زمانی از انجام نشدن برخی از سونوگرافیهای زمان بر در بیمارستان خبر داد و گفت: هم اکنون این نوع سونوگرافیها از جمله آنومالی جنین که جز سونوهای زمان بر اساس جز الزامات بیمارستان نبوده و افراد باید این سونوها را در شهرستانهای دیگر انجام دهند.
نظر شما